ThuFlep Teknolojisi
Prostat Büyümesi ve Taş Hastalıklarında Kullanılan, Thulium Fiber ( ThuFLEP ) Teknolojisi
Thulium Fiber ( ThuFLEP ), ürolojik cerrahide lazer kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Ürolojide günümüzde uygulanan geleneksel lazer yöntemleri, ürolojik hastalıkların tedavi süresini hızlandırarak kolay iyileşme sağlıyor. Hastanemiz üroloji kliniğinde kullanılan Thulium Fiber ( ThuFLEP ) lazer cihazı, günümüzde yaygın olarak kullanılan lazer tekniklerine göre çok daha fazla avantaja ve konfora sahip bir cihazdır.
İzmir Özel Can Hastanesi üroloji kliniğinde hem prostat hem de taş hastalıklarında güvenle kullanılabilen Thulium Fiber ( ThuFLEP ) cihazı geleneksel yöntemlere göre pek çok avantaja sahiptir. Her boyuttaki iyi huylu prostat büyümeleri Thulium Fiber ( ThuFLEP ) cihazı ile kolaylıkla çıkarılabilirken böbrek, mesane ve üreter taşlarında da güvenle uygulama gerçekleştirilebiliyor.
Thulium Fiber ( ThuFLEP ) Nasıl Uygulanıyor?
Thulium Fiber ( ThuFLEP ) bir lazer cihazı olup, çok ince olan propları ile ince aletlerin içinden geçebiliyor. Bu sayede prostat rahatlıkla çıkarılabiliyor. Bunun dışında taş hastalıklarında taşı küçük ve kum gibi parçalara ayırarak, taşın kendi kendine düşmesini sağlıyor.
Thulium Fiber ( ThuFLEP ) Kimlere Uygulanabilir?
ThuFLEP yöntemi tüm boyutlarda prostat büyümelerinin tedavisinde oldukça etkin bir şekilde kullanılır. Aynı zamanda bütün taş hastalıklarında, böbrekte, mesanede, üreter taş hastalıklarında kullanılabilir.
HoLEP İLE ThuFLEP Arasında Ne Fark Vardır?
Holmium lazer ile uygulanan prostat enükleasyon yönteminde (HoLEP) yine prostat kapsülü ile büyümüş prostat dokusunun arasına girilerek prostat dokularının kapsülden ayırılması, mesane içerisine atılması ve daha sonra morselatör isimli alet yardımıyla parçalanarak dışarı alınması esasına dayanır. Genel olarak her iki lazer enerjisi ile gerçekleştirilen yöntemlerin sonuçları benzer olsa da Thulium lazerin daha iyi kesici gücü ve daha az doku derinliğine ulaşması sonucunda daha az kanama, ameliyat sonrası idrar tutmayı sağlayan kasların ve meni çıkışının (ejakülasyon) iyi korunması sağlanır.
GreenLight Lazer ile ThuFLEP Arasında Ne Gibi Fark Vardır?
GreenLight lazer ile yapılan endoskopik prostat büyümesi ameliyatları birçok olumsuz özellikleri nedeniyle artık yerini prostat enükleasyon yöntemlerine bırakmaktadır. Bu olumsuzluklar patolojik inceleme için doku örneği alınamaması, ameliyat sonrası uzun dönem idrarda yanma (dizüri) ve daha fazla görülen idrar kanalında darlık gelişimi olarak sayılabilir.
ThuFLEP İçin Belirli Bir Yaş Sınırı Var mıdır?
ThuFLEP, prostat büyümesi olan her yaş hastada diğer yöntemlere kıyasla çok daha uygulanabilir güvenli bir yöntemdir. Hem genel anestezi hem de spinal anestezi altında işlem uygulanabilmektedir. Ameliyathanede bu yöntemle uygulanan işlem endoskopik de olsa cerrahi bir işlem olmasından dolayı; öncesinde bir anestezi uzmanın değerlendirmesi önemlidir.
Önceden Prostat Ameliyatı Oldum ancak Şikayetlerim Tekrarladı. ThuFLEP Olabilir miyim?
Önceden prostat cerrahisi olmanız ThuFLEP yöntemi için bir engel oluşturmaz. ThuFLEP operasyonu öncesi hastanın tüm medikal geçmiş, kullandığı ilaçlar gözden geçirilir, gerekli tetkikler tamamlanır, ürolojik muayene yapılır ve kişiye detaylı bilgilendirme yapılır.
İşlem Sonunda Sonda Takılır mı?
Elektrokoter ile yapılan endoskopik TUR cerrahileri gibi ThuFLEP sonrası da hasta ameliyathaneden sonda ve mesane içerisine serum fizyolojik ile sürekli irrigasyon yıkaması yapılarak çıkar. Ancak elektrokoter ile uygulanan TUR cerrahisi sonrası bu yıkamanın kanama nedenli devamlılığı daha uzun sürdüğünden günlerce sonda tutulurken, ThuFLEP sonrası ortalama 1-2 gün içerisinde hem yıkama kesilir hem de sonda çekilir.
İşlem Sonrası Normal Hayata Dönüş Süreci Nasıl Olur?
ThuFLEP sonrası ortalama 4-6 saat sonra yemek ve sıvı tüketimine başlanır. Vücutta herhangi açık yara veya kesi olmadığından pansumana gerek yoktur. Sonda çekildikten sonra hasta idrarını yapar ve taburcu edilir.